Štekar vina so prva certificirana ekološka vina v Goriških brdih. Za certificiranje smo se odločili leta 2006. Tako v vinogradu kot v kleti strmimo k naravnim smernicam, ki nam jih poda inštitut KON CERT iz Maribora, ki tudi bdi nad našim delom.
Vsi naši vinogradi so zatravljeni, pri zaščiti trt uporabljamo ista zaščitna sredstva, kot so jih uporabljali predniki, pred razcvetom kemije. Uporabljamo tudi bolj moderne stvari kot so preparati iz alg, mikroorganizmov, korenčkov ekstrakt in podobno. Tla ne gnojimo, rodovitnost jim dajemo z pogostim mulčanjem in košnjo trave, ki le to spremeni v dušik in kompost.
V kleti Pri vseh vinih je fermentacija spontana, pomeni da ne uporabljamo selekcioniranih kvasovk. Žvepla ne dodajamo, če to ni potrebno. Naša vina ne filtriramo, zato se pojavijo tudi fine usedline v steklenici ki skupaj z tanini ščitijo vino pred oksidacijo.
VečGrozdni sok prav tako pridelujemo iz eko grozdja in sicer iz sorte merlot, rebula in sivi pinot. Je nefiltriran s 100 % sadnim deležem brez dodanega sladkorja in dodanih konzervansov, obstojnost mu podaljšamo le s kratko pasterilizacijo. Pravijo, da redno uživanje grozdnega soka, krepi obrambne funkcije organizma. Pakiran je v steklenice po 0,25 L, 0,5 L in 1 L.
Naši vinogradi so od leta 2009 obdelani na naraven oziroma ekološki način. Zato smo tudi certificirani, s strani inštituta KON-CERT iz Maribora. Skropimo z naravnimi preparati kot so alge, koprive in mikroorganizmi, uporabljamo pa tudi žveplo in baker, ki sta v takšni pridelavi dovoljeni. Vinograde imamo načeloma obrnjene proti jugu, tako da so vsak sončen dan, lepo obsijani. Veliko nam pomeni sožitje z naravo, zato pa tudi slogan ŽIVO VINO ŠTEKAR - KREACIJA NARAVE IN ČLOVEKA.