Pravijo ji, da je kraljica Goriških Brd. Je ena izmed najstarejših sort in zaradi dobrih genetskih danosti najperspektivnejša sorta tega vinorodnega okoliša. Rebula je karakterno polno, mineralno in hkrati vino s prijetno svežino. Zato iz nje lahko pridelujemo suha, sladka vina ter tudi vrhunske penine. Pri nas iz nje pridelamo tudi sok.
Bela Vina


Sivi pinot je bil maceriran približno mesec dni. Vino je bistro, nežnejše bakrene barve. Vino je sadno, po trpkejših hruškah (tepkah), breskvi, meloni in grenivki, malenkost tudi zeliščno. V ustih je toplo, zrelo in široko. Zaznavno je južno sadje, vino jemalce kremasto, ima ravno prav svežine. Odhod je saden in nekoliko mineralen.

Teden dni maceracije. V kozarcu je vino bistro, zlatorumene barve z zelenimi odsevi. Vino je sadno in prijetno sveže, po beli breskvi in jabolku, nekoliko po pomaranči in pomarančni lupini ter malenkost mandljasto. V ustih je vino suho in sveže, sadne note se ponovijo, citrusi so lepo izraženi. Prijeten odhod je mandljasto grenkljat in mineralen.

Emilio je jakot, nekdanji furlanski tokaj. V kozarcu je vino bistro, transparentne zlatorumene barve. Cvetica je po rumene cvetju in po zeliščih, predvsem timijanu, tudi po grenivki in mandljih ter z dotikom dima. V ustih je vino mehko, zaznavne so cvetlično-zeliščne note. Vino je mineralno, zlasti v mandljasto-medenem odhodu.

Penina, pridelana po klasični metodi brez dodanega odpremnega likerja. V kozarcu je vino kristalno, slamnate barve. Verižice drobnih mehurčkov so intenzivne. Na nosu se prepletajo note biskvita, hruške in breskve ter mandarinasto-pomarančnih not. Penina lepo napolni usta, je suha in čista, malenkost po jabolku in breskvi, s svežim , prijetnim odhodom.